Det gir trygghet at jeg har oversikt over alt utstyret vårt, sier lagermedarbeider Mogens J. Pedersen fra Entreprenørgården I Assen kommune i Danmark. Hos Entreprenørgården bruker de sporingsverktøyet TraceTool, og sparer tid hver dag.

Kanskje kjenner du deg igjen? Verktøyet du skulle ha brukt har forsvunnet igjen – og du aner ikke hvem som har det.

Med TraceTool er det slutt på å kaste bort tiden. Klikk på videoen og se hvordan du med TraceTool holder oversikten over verktøy og maskiner.

Kontroll på alt verktøy i ett system

Skanner verktøyet selv

– TraceTool forteller meg nøyaktig hvor verktøy befinner seg og hva status er, også i forhold til serviceettersyn, forteller Mogens J. Pedersen fra Entreprenørgården i Aarup, som står for driften av kommunens grønne områder og veier. Hos Entreprenørgården administrerer medarbeiderne en større mengde verktøy, inkludert de kommunale institusjonenes utstyr og her er alt fra boremaskiner til store entreprenørmaskiner.

TraceTool er et intelligent program som gjør din verktøystyring enkel og digital i hverdagen. Med TraceTool skanner medarbeiderne selv det verktøyet de skal bruke via mobiltelefon eller en skannerstasjon. Skanneren kan stå på verkstedet eller ute på byggeplassen.

Enkelt å bytte verktøy

– Medarbeiderne skanner selv og jeg kan følge med på skjermen, forteller Pedersen og viser hvordan han lett kan se hvordan medarbeiderne kan bytte ting hvis de f.eks. er ute på oppgaver og spør etter et bestemt verktøy. Alt sammen har Pedersen nemlig overblikk over i TraceTool-systemet:

– Jeg slår på skjermen og sier f.eks:  -Jakob har det verktøyet og han er nærmest. Slik kan medarbeiderne hjelpe hverandre, og det er utrolig enkelt for oss alle å bruke, sier Pedersen .

Sikrer at du overholder lovens krav

– Noe av det beste er at TraceTool-systemet hjelper til med at vi kan overholde lovens krav om ettersyn på blant annet elverktøy og stiger.  Det er viktig for sikkerheten.

På lagerkontoret printer Pedersen ut små etiketter med strekkoder til å feste på det enkelte verktøy.
Med systemet har han også full oversikt over lovpålagte service-intervaller for alt materiell og verktøy. TraceTool gir han påminnelser om når det er tid for service.

– Med TraceTool har jeg alt samlet, og jeg vet at jeg ikke glemmer noe. Det gir oversikt og mindre stress, avslutter Pedersen .